
Kredi kartı niçin bozulur ? Yazımızda kredi kartının bozulma sebepleri ve bozan etkenler dair bilgileri sizlerle paylaşacağız. İlk olarak kredi kartının öneminden bahsederek başlayalım. Kredi kartı gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. Kartları çıktığından itibaren her yıl artışla kullanılmaya devam ediyor. İnsanlar bütün alışverişleri neredeyse bu kartlar üzerinden yapıyor. Peşin ya da taksitli seçenekleri ile yaklaşık 1 ay borç öteleme fırsatı sunulabilir. Kredi kartını cazip kılan sadece bunlarla sınırlı değil.
Bankalar tarafından verilen world puanlar da kredi kartı kullanımını teşvik ediyor. İnsanlar kredi kartını sadece bir borç aracı olarak değil de hayatını ona endekslendiği zaman büyük bir borç yükü altında kalabiliyor. Bunun için tüm kredi kartı kullanıcıları dikkat etmesi gereken bazı noktalara sizlerle paylaşalım.
İlk olarak kredi kartının limitini aylık gelirinize göre ayarlamanız gerekiyor. Yani kredi kartı limiti 10 bin lira maaşınız da 2 bin lira ise gelirinizden çok harcama yaparsanız borç yükünüz artabilir. Onun için aylık gelirine göre harcama yapmanız gerekmektedir. Uzun lafın kıssası bu ince noktayı ayarlayan müşteriler sıkıntısız bir şekilde kredi kartını kullanabiliyor. Fakat ülkemizde gelirinden çok kredi kartı harcaması yapan kişiler de farklı bankalardan borç çekip borcunu kapatma yönünde çabaları gösteriyor. Aslında bu çabalar da bir yerden sonra anlamsız hale dönüşüyor. Kartların nasıl kullanılması ve öneminden bahsettikten sonra gelen niçin ve neden bozulur sorularına bakalım.
Kredi kartının bozulmasına etken olan nedenlere birlikte bakalım. Kredi kartlarında bozulan kart üzerindeki çiptir. Yani kartınız bozulduysa çifte bir sıkıntı vardır. Bunu da bozan en büyük etkenlerin manyetik alan içerisinde kalmasın bozuk para veya cipin üzerine çizilmesi neden kaynaklıdır. Bunun tamiri olmaz bankanızda görüşerek yeni kart talebinde bulunmanız en mantıklı işlemi olacaktır.
Bir yanıt bırakın